پیمانکاری ساختمان

پیمانکاری ساختمان

پیمانکاری ساختمان در یک تعریف ساده و مختصر به تمام فعالیت‌هایی گفته می‌شود که با حوزه ساخت و ساز یک ساختمان مسکونی، تجاری یا صنعتی در ارتباط است. در این فعالیت، یک شرکت یا یک شخص حقیقی فرایند تهیه مصالح اولیه، حمل و نقل در بخش‌های مختلف، مراحل ساخت و اجرای کامل پروژه را طبق یک قرارداد رسمی و معتبر بر عهده می‌گیرد.

آنچه در قراردادهای پیمانکاری ساختمان اهمیت دارد، حس مسئولیت‌پذیری و تعهد به تمام مفاد قرارداد است. در قرارداد پیمانکاری، کارفرما تمام آنچه در نظر دارد را به پیمانکار می‌سپارد و از او انتظار دارد با مدیریت بودجه مالی و برنامه‌ریزی دقیق برای انجام تمام کارها بتواند پروژه را در مدت زمان مشخص شده به پایان برساند.

شرکت‌هایی که در حوزه پیمانکاری ساختمان فعالیت می‌کنند دارای تیم تخصصی، مهندسان با تجربه و تجهیزات مرتبط هستند. یک پیمانکاردر صورتی می‌تواند پروژه را با حداکثر بهره‌وری ارائه دهد که هر یک از بخش‌‌های کار را به یک گروه بسپارد. به طور مثال تامین مصالح اولیه توسط یک گروه انجام می‌شود و وظیفه تامین ماشین آلات ساختمانی و تجهیزات برای اجرای پروژه نیز بر عهده گروه دیگر است. در این صورت است که یک پروژه پیمانکاری ساختمان با کیفیت بالا به پایان می‌رسد.

تمام گروه‌هایی که در یک شرکت پیمانکاری با یکدیگر همکاری می‌کنند، به وظایف خود پایبند هستند. همچنین از شرایط قرارداد و تعهداتی که بین دو طرف قرارداد وجود دارد آگاه می‌باشند.

نکته مهم درباره پیمانکاری ساختمان این است که در این خصوص، مسائل حقوقی نیز وجود دارد که در این مطلب قصد نداریم به آن‌ها بپردازیم.

نکات مهم در قرارداد پیمانکاری ساختمان صفر تا صد

به طور کلی قرارداد پیمانکاری ساختمان در سه مرحله خلاصه می‌شود:

• عقد قرارداد پیمانکاری
• آغاز پروژه و مراحل انجام
• پایان پروژه و تحویل به کارفرما

در هر یک از سه مرحله فوق برای قرارداد پیمانکاری، جزئیات زیادی وجود دارد. در این قسمت به عنوان مهم‌ترین نکات قرارداد پیمانکاری پروژه‌های ساختمانی مطالبی را معرفی می‌کنیم که می‌تواند به شما کمک کند پروژه ساختمانی خود را به بهترین پیمانکار ساختمان واگذار کنید.

• قرارداد پیمانکاری ساختمان را میان کارفرما و پیمانکار منعقد کنید. کارفرما همان کسی است که پروژه به او تعلق دارد.

• در متن قرارداد، توافق‌نامه‌هایی را بنویسید که دو طرف قرارداد آن را تایید کرده باشند.

• مدت زمان انجام پروژه پیمانکاری، مبلغ مورد نیاز برای انجام پروژه، تامین مصالح و هزینه‌های جانبی باید در قرارداد پیمانکاری درج شوند.

 پیمانکار ساختمان موظف است تمام پیشنهادات و گزینه‌‌های موجود را برای انجام هرچه بهتر پروژه در یک برنامه دقیق و جدول‌بندی شده به کارفرما معرفی کند.

• در قراردادهای پیمانکاری ساختمان باید یک ضمانتنامه میان دو طرف برای پایبندی به تعهدات تنظیم شود. ضمانتنامه‌ها می‌تواند هزینه یا چک ضمانت باشد.

• برای اینکه بتوانید یک پیمانکار ساختمانی خوب را پیدا کنید حتماً به پروژه‌هایی که او قبلاً انجام داده است نگاهی بیندازید.

• پیمانکار ساختمان فردی است که در کار خود تجربه و تخصص کافی دارد.

• از شرکت‌هایی برای خدمات پیمانکاری ساختمان استفاده کنید که تمام کارهای خود را با یک تیم تخصصی پیش می‌برد.

• اگر به موارد حقوقی قراردادهای پیمانکاری آگاهی ندارید حتماً یک فرد مشاور یا یک وکیل حقوقی را در کنار خود داشته باشید.

• قیمت پیمانکاری ساختمان برای پروژه‌های مختلف، متفاوت است. به طور مثال برای پیمانکاری یک ساختمان مسکونی، قیمت پیمانکاری به ازای هر متر مربع ساختمان محاسبه می‌شود – هزینه‌ها شامل تامین مصالح، دستمزد کارگران و وسایل حمل و نقل ابزارها و …. می‌باشد.

• قیمت پیمانکاری ساختمان در یک مترمربع می‌تواند از مرز ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان آغاز شود و تا مرز حدود دو میلیون تومان نیز ادامه پیدا کند. قیمت‌ها متغیرند بنابراین قبل از عقد قرارداد، پیرامون قیمت‌ها به توافق برسید.

وظایف پیمانکار ساختمان چیست؟
• پیمانکار ساختمانی یک شخص حقیقی یا حقوقی است که تخصص کافی را در حوزه ساختمان‌سازی، محوطه سازی، نقشه‌کشی ساختمان، معماری، مصالح ساختمان‌سازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها دارد.

• پیمانکار ساختمان باید قدرت تصمیم‌گیری صحیح و سریع داشته باشد و بتواند برنامه‌ریزی دقیق را برای اجرای کامل پروژه ارائه دهد.

• پیمانکار ساختمان موظف است پروژه پیمانکاری ساختمان را در مدت زمان مشخص شده به پایان برساند؛ در غیر این صورت باید تمام تمهیدات و پیش‌بینی‌های لازم را برای مواقع اضطراری و وقوع حوادث ناخواسته انجام دهد.

• پیمانکار، فردی منضبط، خوش اخلاق، مدیر و با سابقه درخشان در حوزه تخصصی خود است.

• یک پیمانکار ساختمان باید نگاه فنی به پروژه داشته باشد و در حین انجام پروژه نیز از خلاقیت استفاده کند.

• یک پیمانکار ساختمان باید یک مدیر تحقیق و کارآمد باشد. او باید بتواند پروژه را دقیق و سریع پیش ببرد.

• یک پیمانکار ساختمان وظیفه دارد تیم کاری با تجربه را برای پروژه‌های خود به کار گیرد.

• یک پیمانکار ساختمان موظف است که تمام تلاش خود را برای اجرای پروژه‌ها صرف کند. همچنین به کارفرما متعهد می‌شود تا بهترین مصالح ساختمانی را برای او فراهم نماید.

• پیمانکاران ساختمانی بر انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان مسلط هستند و می‌دانند که کدام قرارداد برای چه نوع پروژه مناسب است.

• برای پیمانکاری ساختمان در حوزه بازسازی نیاز به پیمانکاران با تجربه‌تری دارید. یک پیمانکار با تجربه تمام موارد بازسازی ساختمان را برای شما تشریح می‌کند.

*مدیریت پیمانکاری بخشی از فرآیندهای پیمانکاری ساختمان است. در مقاله تخصصی با نام “آنچه در قراردادهای پیمانکاری به آن نیاز دارید!”به تمام مفاهیم اساسی در حوزه یک پروژه ساختمانی پرداخته‌ایم. با مطالعه این مقاله می‌توانید به سبک حرفه‌ای‌ها، قرارداردهای پیمانکاری را دنبال کنید.

 

سخن پایانی
پروژه‌های پیمانکاری ساختمان در گروه ساختمان‌های نوساز و پروژه‌های بازسازی ساختمان از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند. به عنوان یک کارفرما باید بهترین شرکت پیمانکاری را برای پروژه‌های ساختمان سازی انتخاب کنید.

آنچه مشخص کننده اعتبار و شهرت یک شرکت پیمانکاری ساختمان است در حقیقت، تجربه و نمونه کارهای خلاقانه و نوآورانه پیمانکار می‌باشد. شرکت یا فرد حقیقی که در قالب پیمانکار فعالیت می‌کند، هرچه مدیر بهتر منظم‌تر و دقیق‌تر باشد می‌تواند نظر کارفرمایانبیشتری را به خود جلب نماید.

اگر شما هم تصمیم دارید در حوزه پیمانکاری ساختمان یک قرارداد تنظیم کنید، کارشناسان و مشاوران وبسایت اول خونه بهترین پیشنهادها را برای شما دارند. این تیم مجرب، تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا پروژه‌های پیمانکاری شما را در نهایت کیفیت و در مدت زمان دلخواه شما به پایان برساند. برای یک مشاوره رایگان با اول خونه تماس بگیرید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو

افرا سازه رادنادین